mandag 3. juni 2013

Megan Nielsen Cascade skjørt

Oh la la...
Sjelden har jeg hatt en så fin syopplevelse. Bittelitt tid (tre timer medregnet forkorting av mønsteret, avtegning, klipping og søm) og tre meter lett lin-viscose fra S&S. Her snakker vi mye valuta for tiden, altså!
Noen grunner til å elske skjørtet:
-Det er et raskt syprosjekt
-Det er skikkelig rååååsa
-Det svisjer når jeg går
-Det fungerer både på stranden og på fest!

Med tre mønsterdeler, er det ikke så mye som kan gå galt, egentlig. Jeg forkortet det en del bak siden jeg ikke akkurat rager over bakken, og satte i gang. Siden skjørtet er i litt tyngre materiale enn det som egentlig står beskrevet i mønsteret, så blir det litt mindre flagrende enn de fleste andre variantene. Jeg synes det er strålende. Det er sydd i Large, som passet perfekt. Til jobbruk har jeg festet en liten nål oppe i linningen for å unngå å vise for mye (i tillegg til at en kort sykkelshorts kan være greit sammen med bare legger, sånn dersom vissom attesom).

Noe som var vanskelig: Jeg har en egen fot til maskina for å lage "rolled hem", noe som gjorde at det gikk veldig greit, men om du ikke har det, så kan nok oppleggingen av skjørtet ta litt tid.

Kommer jeg til å bruke det? Definitivt!

Vil jeg lage flere? Usikker. Da blir det i såfall enten et mønstrete, eller et i to etasjer med ulik farge på over-og underskjørt. Mulig jeg googler bilder med jevne mellomrom for å se om jeg finner en kul variant jeg bare MÅ ha.