tirsdag 25. juni 2013

Et panel, et mønster og mønsterendring...

Jeg er litt stoffavhengig, og surfer rundt for å finne nye kule stoff. Et av favorittstedene mine er stofstedet.dk. De har ufattelig mange stoffer, de er rimelige, og de sender FORT! Jeg bor litt utenfor allfarvei, så jeg synes to dagers ventetid fra Danmark er veldig bra. En dag kom jeg over et stoff som var klippet i panellengder, og under ser du resultatet av et slikt panel:

Toppen er laget med utgangspunkt i Briar fra Megan Nielsen, en helt enkel topp med high/low kant nede.
Her kommer bilder for å vise hvordan jeg endret halsen:

1. Jeg tegnet av mønsteret, og tegnet et belegg for bakdelen. Belegget er ganske enkelt en remse som er lik kanten av halsen, og så tegnet en inch nedover:

Så var det å få til forsiden. Siden jeg ville ha en asymetrisk kant, måtte jeg lage en mal som ga meg hele fordelen av toppen, i steden for bare halve. Dette gjorde jeg ved å først brette mønsterpapiret dobbelt, og så tegne av først en halvdel, deretter overføre den til den andre siden:
Først avtegning på dobbelt papir...

Så tegnet jeg halsutringingen med tusj for å se bedre:

Her har jeg tegnet av hele halsen og brettet ut:

Og så i gang med å endre halsen. Jeg ville ha den ganske beint ned på den ene siden, så her var det fram med linjal:

Etter dette tegnet jeg en buet strek (eller egentlig fem før jeg ble passelig fornøyd), og klipte den nye utringingen. I tillegg tegnet jeg belegg på samme måte som på bakdelen:


Da var de bare å sy sammen skuldrene, sy sammen belegget, og så overlocke det til toppen. En liten søm sikret belegget, og selv om det sikkert egentlig finnes en bedre måte å gjøre dette på, så ble jeg veldig fornøyd med å få til dette, jeg!

Ingen kommentarer: