lørdag 9. mars 2013

Vår/sommergarderobeplan, del 1

På tide å tenke framover mot lysere tider! Hva skal man kle seg i fremover? Jeg venter i spenning på hvilke mønster som kommer fra Colette, Deer&Doe og Megan Nielsen. Colette har annonsert at deres mønster kommer den 19.mars, og jeg mistenker en kjole. Deer&Doe sine mønster er i trykken, så da kommer de vel kanskje mot slutten av måneden/begynnelsen av april? Prøver desperat å lese noe ut av de kryptiske bildene de legger ut, men det er veldig vanskelig å si hva det kan være... Jeg har en tendens til å bare sy skjørt og kjoler, for så å kjøpe topper på butikken. I vår blir det forhåpentligvis litt anneledes. Litt fordi fargene i butikkene er fæle, og litt fordi jeg etter en intens leterunde har funnet i alle fall tre mønster som har potensiale til å bli fine topper jeg ikke har sett på Cubus: Det i midten er til fast stoff, de to andre til jersey. Nå håper jeg at jeg har litt stoff i det litt for store lageret mitt, ellers så får jeg gå litt i tenkeboksen slik at jeg får koordinert garderoben min bittelitt. Jeg har en tendens til å kjøpe/sy det som faller meg inn der og da, men målet er å få til en litt mer helhetlig klessamling...

fredag 8. mars 2013

Deer and Doe Belladone

Vinterferie. Hyttetur med ski, snø, tre voksne og fem barn. Og symaskin. Et par dager før vinterferien kom det nemlig mønster fra Deer&Doe i posten. Jeg hadde sett innom flere ganger, for det var utrolig mange fine kjoler sydd etter disse mønstrene. Problemet var bare at sømbeskrivelsen var på fransk. Endelig har de altså bestemt seg for å omsette dem til engelsk, og da ble det fart i Paypalkontoen min. Mønstrene mine kom kjapt, det tok bare fire dager. Jeg kjøpte Belladone og Pavot, og Belladone ble altså hytteprosjekt. Jeg klipte kjolen før jeg dro siden det er begrenset plass til slike aktiviteter på hytta. Den er sydd i svart lett lin fra S&S, og jeg er ganske fornøyd med resultatet. Kjolen var mye mer lettsydd enn det den kanskje ser ut som, og kantebåndavslutninger gjør at finishen går fort. Mønstrene er trykket på tykt papir, noe som gjør at de er lette å tegne av. Ganske rød i ansiktet etter skituren, men jeg fikk da i alle fall dratt hårbørsten gjennom håret... Det beste med kjolen er selvfølgelig ryggen: Fasongen er bare helt utrolig fin, og jeg er litt småforelsket. Det eneste "problemet" er at den nydelige ryggen gjør at kjolen blir veldig gjenkjennelig, noe som gjorde at jeg først tenkte at det kanskje bare ville bli denne ene. Men nei da! På bloggen til Deer&Doe har de nemlig lagt ut en tutorial til en fantastisk rygg med hjerte: Siden jeg allikevel skulle bestille litt fra S&S, så la jeg ved et par meter babycord for å prøve meg på denne varianten. Jeg er litt spent på hvordan kjolen blir i et litt stødigere stoff, men jeg tror det blir veldig bra. Og når jeg først har tegnet rygg med hjerte, så kan jeg også sy en variant med hel rygg. Da blir det plutselig et mønster med mange variasjonsmuligheter! Pavot henger nesten ferdig på en henger, men i siste liten fant jeg ut at jeg MÅ fore den. Litt lei meg, for jakka blir akkurat sånn jeg tenkte, bare enda litt finere. Trøsten er at det er meldt snø framover, og dette er ikke en vinterjakke.

fredag 1. mars 2013

Megan Nielsen

Jeg har vært innom Megan Nielsen sine sider ganske mange ganger. Når mønsteret til Briar kom, måtte jeg bare bestille. Det så ut som en super basistopp som kunne varieres mye. Jeg har sydd to så langt, og man skal ikke se bort fra at det blir flere etterhvert. Jeg har sydd en vanlig versjon i strikket stoff med ull, og en kort versjon i rynket jersey. Slik ser mønsteret ut: Og her er mine versjoner så langt: Megan har laget mange varianter på bloggen sin. Jeg tror jeg kommer til å lage et par varianter med rett linje nede, det blir nok veldig deilige basisgensere. Dette er første gang jeg syr av mønster fra Megan Nielsen, og jeg ble superimponert over hvor enkelt det var, og hvor godt forklart det ble i heftet som fulgte med. For meg er det også et pluss at mønstrene er trykket på ordentlig papir, slik at det er lett å tegne av. Positivt: Få mønsterdeler, enkelt forklart Godt papir alle delene passet sammen som hånd i hanske Negativt: Det tar et par uker å få et mønster fra Australia... Etter å ha sydd Briar, måtte jeg bare prøve et mønster til, og valget falt på Kelly skirt. Det første skjørtet ser du avbildet sammen med Briar nummer to, det andre har jeg bare bilde av før jeg fikk i knappene. Det er litt copycat, fordi jeg fallt fullstendig for et jeg kom over når jeg googlet bilder. Det hadde bisebånd, og jeg har fått en liten greie for bisebånd, gitt. Gir et litt annet uttrykk, og ser ofte ganske imponerende ut. Bilder av skjørte MED knapper kommer etterhvert i samme innlegg.

Onion 2046

Man kom da til slutt til onion 2046. Dette mønsteret kjøpte jeg fordi jeg hadde prøvd en kjole fra Margot på en lokal butikk. Jeg fikk den på meg i L, men passformen var så som så til meg, og den var for lang. I tillegg kostet den nærmere 2000, så da var det uaktuelt å kjøpe. I sånne tilfeller blir man superglad når et lignende mønster kommer på markedet rett etterpå. Onion sin variant: Mønstertegningen: Og min variant: Kjolen er sydd av Hilcovelour fra Sydilla, første gang jeg kjøper "dyr" velour. Den er stødigere og tjukkere enn Stoff og Stil sin, noe mange nok vil like. Den er enkel å sy av fordi den er så stødig. Siden den er så tykk vil jeg vel si den egner seg spesielt godt til vinterbruk, kosebukser og barnebukser. Positivt: -mønsteret er lettsydd, typisk Onion. -Gir en del variasjonsmuligheter, ulike ermelengder, og man kan sy alle panelene i samme farge, eller veksle mellom farger og mønster. Negativt: -Ermene var mye trangere enn resten av kjolen! Jeg har tatt vekk nesten alt sømmonn, men allikevel er de litt trange -Jeg tror egentlig kjolen ellers er litt stor i størrelsen, jeg måtte sy inn litt i ryggen, og det er god tumleplass under puppene selv om jeg har sydd en medium. Kommer jeg til å sy flere? Muligens. Er ikke helt sikker enda. Antagelig har det med at mønsteret ble kjøpt inn med tanke på akkurat denne kjolen?

Onion 2045

Onion 2045 var andre kjolen i rekka. Her jobber man seg oppover i tallrekka... Dette var den kjolen jeg så mest fram til å sy, for jeg likte fasongen og detaljene utrolig godt. Kjolen slik Onion har sydd den: Slik ser mønstertegningen ut: Og endelig min ganske så fargerike variant: Igjen et greit mønster å sy, selv om jeg nok hadde gjort lurt i å lese mer enn akkurat det steget jeg skulle til på. Da hadde jeg sluppet å sprette av kragen... Livet er lavere på denne enn den etterhvert berømte Onion 2035, noe som gjør at man slipper å legge til lengde på bryststykket. I tillegg er kjolen delt på langs bak, slik at den sitter mye bedre på ryggen. I tillegg er det lett å justere litt om man må det. Plussliste: - Passformen var kjempeflott, den beste jeg har funnet fra Onion - Godt som grunnmønster, man kan variere halsen med bittelitt sykunnskap, og ermene er inntegnet i tre lengder. - Kan syes i de fleste stretchstoffer, så i kombinasjon med ulike ermelengder kan mønsteret tilpasses alle årstider Negativt: - Jeg finner ikke noe, men jeg har sett en annen kjole, og der var det kommentert at noen av stegene i syanvisningen var litt knotete forklart. Kommer jeg til å sy flere? Absolutt. Jeg ser for meg en litt mindre oppsiktsvekkende variant, en tynnere variant, en kortermet en og antagelig også en topp.

Onion 2044

Vårslippet til Onion kom, og jeg fant tre mønster jeg ville ha. Heldigvis var det ikke kommet bilder av ferdige kjoler på nettstedet til Onion, for da hadde jeg neppe laget denne kjolen. Her er "reklamebildet", jeg velger å sette reklame i hermetegn, for noe mer sekkete skal man lete lenge etter!! Med stoff fra IKEA ble kjolen min slik: Veldig lettsydd, men jeg lagde først en versjon med legg foran. Legg og pupper over B-skål er ikke egentlig en god idè, så det måtte bort. Etter en prøving til, så klipte jeg vekk noen centimeter i hver side, og til slutt ble det faktisk en rimelig kul Twiggykjole. Litt kort, men siden den har sånn MOD-schwung over seg,så kunne den liksom ikke være særlig lengre. Jeg antar at jeg kan bruke den helt smale svarte buksa mi under, så blir det kanskje en kjole jeg kan ha på jobb. Med strømpis blir det i alle fall ikke snakk om å bøye seg ned... +Lett å sy +Noenlunde fornøyd med resultatet -Mønsteret er egentlig ganske sekkete, den krever litt innsying Så. Kommer jeg til å sy flere? Nei. Om jeg vil ha en annen kjole i lignende snitt, så kommer jeg til å prøve meg på et annet mønster. Passformen er ikke optimal for min rimelig formfulle kropp.

Posten kommer!!

Slik begynner det. Med konvolutter fra Frankrike, Australia, England osv... Spenningen blir større og større for hver dag, og man blir besatt av posten. Og endelig er de der. Nye mønster. Livet er ikke helt det samme etter at man fant ut at det finnes mønsterdesignere der ute som lager helt Slaraffenske design! Endelig kan butikkene få ta inn alle de nittitallsklærne de vil! Det gjør ikke noe om klærne deres ser ut som søppelsekker, eller at fargene får meg til å se syk ut. Da jeg var liten, så hadde jeg et standarduttrykk sier mamma: "I klare sjøl,i". Og nå har jeg sydd såpass lenge at jeg kan faktisk greie selv. Så kan klesbutikkene stort sett få gjøre som de vil.